Over ons

OVER ONS

Wie zijn we?

 

De naam MIDO werd naar de beginletters genoemd van de oorspronkelijke initiatiefnemers van deze organisatie.


Michaël Van Vaerenbergh, Dwight Waeytens‎ en Ouissem Zarti starten in 2006 met een eerste voetbalstage tijdens de krokusvakantie. Tien jaar later, in 2016, namen Gilles Van de Slycke en Luc Viaene de MIDO vzw over. Tot op vandaag is het doel nog altijd hetzelfde, namelijk jongens en meisjes de kans te geven om hun favoriete spelletje 'voetbal' te laten spelen. Dit onder begeleiding van gediplomeerde trainers en een enthousiast team.


Is voetbal jouw grootste passie en wil je deel uitmaken van de MIDO crew?

Klik hier voor meer info! 


Bent u verantwoordelijke van een club en wilt u een samenwerking aangaan met MIDO Voetbalstages?

Mail ons gerust via info@mido.be zodat we samen kunnen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Waar staan wij voor?

Onze missie


MID⚽ Voetbalstages heeft een goede reputatie opgebouwd wat betreft het organiseren van kwaliteitsvolle voetbalstages tijdens schoolvakanties. In de eerste plaats wil MIDO deze rol blijven vertolken binnen een kader waarbij voetbalplezier (FUN) en een kwalitatieve voetbalopleiding (FORMATION) hand in hand gaan. Naast voetbalstages willen we ook nieuwe initiatieven in het leven roepen zoals de MIDO After Season. Alles met een ❤️ voor voetbal.


Wij trachten tijdens onze voetbalstages zoveel mogelijk ‘leuke’ leermomenten aan te bieden. Het hebben van plezier is het allerbelangrijkste voor het vertrouwen en voor het afleveren van goede prestaties. Naast plezier trachten we met ons leerplan gebaseerd op de Long Term Player Development van Joost Desender, een fysiek ontwikkelingsmodel van 6 tot 21 jaar in overeenstemming met de biologische leeftijd, gekoppeld aan de juiste lifestyle, de spelertjes nog beter te begeleiden. 


Elke speler telt tijdens onze voetbalstages, zowel recreatief als competitief, keeper als veldspeler. Iedereen is welkom! Tijdens onze stages houden we rekening met de afgesproken regels en leren we respectvol om te gaan met elkaar.


Tot slot wil MIDO samen met een enthousiast team zich permanent verbeteren en aanpassen aan de noden van vandaag binnen het jeugdvoetbal door bijscholingen te blijven volgen en door enquêtes af te nemen bij ouders.


Waarom kiezen voor MIDO?


Alle activiteiten die wij organiseren doen we met passie en veel enthousiasme voor het spelletje 'voetbal'.

Hieronder sommen we nog 10 redenen op om voor MIDO te kiezen.

1. KLEINE GROEPEN 👥
De jongste spelertjes t.e.m. U9 worden ingedeeld tot max. 8 spelers/trainer. Vanaf U10 mikken we op max. 12 spelers/trainer. Meer aandacht voor elk kind en aantal balcontacten zal per training veel hoger liggen. 

6. LEUK AANDENKEN EN/OF ACTIVITEIT 🎁
Tijdens iedere stage voorzien we een leuk aandenken en/of een activiteit om niet snel te vergeten. 

2. KWALITEITSVOLLE TRAININGEN 💪

Elke training is digitaal voorbereid. Wij werken met een database aan leerrijke en uitdagende oefeningen binnen elke leeftijdscategorie. We baseren ons op een duidelijk leerplan en eigen praktijkervaringen.


7. GEZOND SPORTEN 🍎

Wij voorzien in de voor- en namiddag een gezond tussendoortje. Tussen de trainingen door bieden wij ook voldoende drinken (water) aan.  Blessurepreventie komt vanaf de categorie U10 aan bod.

3. INNOVATIEF TRAININGSMATERIAAL 🥅

Tijdens onze trainingen werken we met professioneel materiaal, alsook met innovatief trainingsmateriaal. Zo werken we tijdens verschillende sessies met SmartGoals, Ledsreact en BlazePod. Materiaal waarmee we de spelers extra kunnen uitdagen en prikkelen.


8. SPORTVERZEKERING 📄

Tijdens elke voetbalstage is elke speler/medewerker verzekerd bij P&V Verzekeringen.

4. TRAININGEN OP KUNSTGRAS ✅

Wij werken onze voetbalstages af op verzorgde terreinen (kunstgras)

en accommodaties, zowel indoor als outdoor.

9. BEELDMATERIAAL 📸
Dagelijks worden er foto's en/of filmpjes gepubliceerd via onze sociale media kanalen (Facebook & Instagram). Zo kan u vanop afstand onze stages meevolgen. Wij houden rekening met de privacyregels en vragen hier ook naar bij de start van de stage.


5. ENTHOUSIASTE TRAINERS 🤩
Begeleiding van trainers met een grote passie voor voetbal en de juiste omgang met kinderen. Elke trainer heeft een interne opleiding gekregen met een duidelijke visie van hoe de trainingen moeten verlopen. Wij werken ook met gediplomeerde trainers. Supervisie van gediplomeerd UEFA-B trainer. 


10. 100% VOETBAL+ 200% FUN 👌

Voetbal, het favoriete spelletje van al onze spelertjes. Voetbal is plezier maken met vrienden en dit streven we dan ook na tijdens onze stages. De trainers zorgen tijdens de sessies voor de nodige animo, maar er zijn ook verschillende trainingssessies

met specifieke aandacht voor dit item.