Over ons

VOETBALSTAGES TIJDENS SCHOOLVAKANTIES | AFTER SEASON

Wie zijn we?


MIDO vzw organiseert voetbalstages sinds het jaar 2006. Initiatiefnemers toen waren Dwight Waeytens, ‎Michaël Van Vaerenbergh‎ en Ouissem Zarti.


Het voornaamste doel van ons is om jongeren tussen 5 en 14 jaar de kans te geven om hun favoriete spelletje 'voetbal' te laten spelen. Dit onder begeleiding van trainers met een passie voor voetbal, met voetbal- en/of pedagogisch diploma.

 

Gilles Van de Slycke neemt de dagelijkse leiding op zich, bijgestaan door Luc Viaene en een team van enthousiaste trainers.  Elke stage heeft ons team de betrachting om het beste van zichzelf te geven.

 

Op dit moment werken we samen met twee clubs in Oost-Vlaanderen: SK Lochristi en FC Destelbergen. Beide clubs beschikken over een degelijke accommodatie. De stages i.s.m. Lochristi gaan door op gras en de stages te Destelbergen gaan door op kunstgras.


Interesse in een samenwerking als trainer? Klik hier voor meer info. 

MIDO Voetbalstages vzw
MIDO Voetbalstages vzw
Gilles Van de Slycke
Gilles Van de Slycke
Luc Viaene
Luc Viaene
Accommodatie FC Destelbergen
Accommodatie FC Destelbergen
Accommodatie FC Destelbergen
Accommodatie FC Destelbergen

Waarom kiezen voor MIDO? 


ONZE MISSIE


De MIDO Voetbalstages zijn niet aan een club verbonden, maar dragen bij aan de jeugdwerking van onze partnerclubs SK Lochristi & FC Destelbergen.


Wij trachten elk kind individueel te ontwikkelen op voetbalvlak, maar daarnaast ook op socio-emotioneel en maatschappelijk vlak. Onze missie is duidelijk, plezier voor iedereen. Wij trachten tijdens onze voetbalstages zoveel mogelijk ‘leuke’ leermomenten aan te bieden. Het hebben van plezier is het allerbelangrijkste voor het vertrouwen en voor het afleveren van goede prestaties.


Naast plezier trachten met onze nieuwe visie ’19-’20 de spelertjes nog beter te begeleiden. Hier houden we rekening met de leeftijdskarakteristieken en vaardigheidsniveau. We zorgen voor een methodische opbouw waar de wet van geleidelijkheid en de wet van de herhaling belangrijk zijn.


Elke speler telt tijdens onze voetbalstages, zowel recreatief als competitief. Iedereen is welkom! Tijdens onze stages houden we rekening met de afgesproken regels en leren we respectvol om te gaan met elkaar.


Tot slot wil MIDO samen met een enthousiast team zich permanent verbeteren en aanpassen aan de noden van vandaag binnen het jeugdvoetbal.

ONZE VISIE


MIDO Voetbalstages werkt vanuit een visie om elke speler te leren voetballen op een ‘leuke’ en creatieve manier. FUN & FORMATION staan hierin centraal.


Elke voetbalstage trachten we de spelertjes extra bagage mee te geven aan kennis en vaardigheden van het spelletje voetbal. Daarbovenop houden we rekening met leeftijdskarakteristieken en vaardigheidsniveau van elk kind.


Vervolgens gaan we aan de slag met gevarieerde en vernieuwende oefenstof. Zo werken we vanaf het seizoen 2019 – 2020 met drie nieuwe groepen:


Binnen deze groepen trachten we rekening te houden met het vaardigheidsniveau, maar kijken we ook naar vrienden. Deze keuzes zullen altijd in samenspraak gebeuren.


Tijdens onze voetbalstages hebben we ook aandacht voor de arbeid-rustverhouding en sporten in een gezond kader. Wij voorzien tijdens onze stages fruit en voldoende water. Bij de oudere leeftijdscategorieën benadrukken we het belang van een goede opwarming en stretching. Ook rompstabilisatie komt aan bod.

Binnen MIDO werken we met trainers die een passie voor voetbal hebben en de nodige vakbekwaamheid hebben om plezier over te brengen aan de spelers.


Tot slot trachten we elke stage spelers individueel te belonen via enkele wedstrijden zoals dribbelkoning & jongleerkeizer, maar ook een samengestelde groep van jong naar oud via het grote MIDO-tornooi. Tijdens de laatste stagedag staat samenwerken centraal en omgaan met winst/verlies.

MIDO Voetbalstages vzw

Copyright © All Rights Reserved

Gilles Van de Slycke